Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
Purple Dream
entryaboutStuff
PERTANDINGAN SYARAHAN
Tuesday, 21 February 2012 | 0 comment(s)
SELAMAT SEJAHTERA SAYE UCAPKAN KEPADA PN.AZALIA GURU BAHASA MELAYU SAYA DAN RAKAN-RAKAN SEKALIAN.PADA HARI INI SAYE AKAN MENYAMPAIKAN SYARAHAN YG BERTAJUK "RAJIN BERUSAHA TANGGA KEJAYAAN ".

RAKAN-RAKAN SEKALIAN,
     MEMANG TIDAK DPT DINAFIKAN BAHAWA HANYA DGN USAHA YG GIGIH BARULAH KITA AKAN MEMPEROLEH KEJAYAAN.SESEORANG YG BERUSAHA GIGIH TANPA BERPUTUS ASA AKAN MEMPEROLEH KEJAYAAN DALAM HIDUPNYA.APABILA KITA BERJAYA DALAM HIDUP,KITA AKAN BAHAGIA.
    SEBAGAI SEORANG MURID,UNTUK BERJAYA DALAM PELAJARAN,KITA MESTILAH MENUNTUT ILMU DGN  BERSUNGGUH-SUNGGUH.KECERMELANGAN DALAM PELAJARAN,ADALAH SASARAN UTAMA KITA.UNTUK MENCAPAI SASARAN KITA,KITA PERLU BERUSAHA DAN JGN CPT PUTUS ASA.
     BEGITULAH JUGA SEANDAINYA JIKA KITA KURANG BERJAYA DLM PELAJARAN,KITA PERLU SENTIASA BERUSAHA BAGI MEMPERBAIKI DAN SETERUSNYA MEMPERTINGKATKAN LAGI PENCAPAIAN KITA.PELBAGAI USAHA BOLEH DILAKUKAN UNTUK MENINGKATKAN PRESTASI SEPERTI MENGHADIRI KELAS TAMBAHAN,MEMBUAT LATIH TUBI,BELAJAR SECARA BERKUMPULAN DAN RAJIN BERTANYA SOALAN KEPADA GURU KITA.

RAKAN-RAKAN SEKALIAN,
     USAHA TANGGA KEJAYAAN.OLEH YG DEMIKIAN,SIKAP BERPUAS HATI DGN PENCAPAIAN SEMASA HARUSLAH DIELAKKAN.KITA PERLU MEMBAIKI SIKAP UNTUK TERUS MEMPERBAIKI KEHIDUPAN KITA TIDAK KIRA DALAM APA JUA KEADAAN SEKALIPUN.TANAMKAN DALAM DIRI KITA BAHAWA KITA BOLEH LAKUKAN YG TERBAIK.HARI INI MESTILAH LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM.
     SEBELUM SAYE MENGUNDURKAN DIRI,SAYE INGIN MENYERU KPD RAKAN-RAKAN SEMUA AGAR TERUS BERUSAHA DAN BERJUANG UNTUK BERJAYA.

SEKIAN , TERIMA KASIH .

Older Post . Newer Post